Årets pelargon 2021 'Astrid'

Pelargonen härstammar från södra Afrikas där den växer i buskageliknande former med tjocka, vattenfyllda stammar, som fungerar som reservoarer vid torka.
Starkt solljus, värme och torr luft är bidragande orsaker till att den trivs bra just där.
Pelargos kommer från grekiskan och ordet betyder ”stork” vilket syftar till pelargonens frökapsel som liknar storkens näbb.
Pelargonen kom till Sverige på 1800-talet.

Vattna regelbundet, men låt alltid jorden torka upp något mellan vattningarna. Allra bäst är det att vattna pelargonerna på morgonen så att de hinner torka upp under dagen.
Bryt av vissna blommor och blad ända inne vid stammen.

Årets Pelargon 2021 heter 'Astrid'.
Sorten har fyllda blommor som skimrar i olika nyanser av rosa och aprikos. Den trivs både inne och ute, tål regn och rusk och blommar hela sommaren!
Blommorna på 'Astrid' är är små och nästan roslika och sitter tätt tillsammans som i en liten tärnbukett. De är romantiskt rosa med svag ton av aprikos. Färgen kan variera beroende på placering, en mer aprikos nyans inomhus och mer rosa utomhus.

Juryns motivering
I juryn för Årets Pelargon sitter Jonas Samuelsson från LRF Trädgård/Prydnadsväxter, Klaus Thingholm från Syngenta, Lotta Ahlvar, trendanalytiker och Patrik Vilsmyr från Mäster Grön.

"~Med mjuktonade färgvariationer som avger värme och enastående reflektion och en blomform som utstrålar romantik till välfylld perfektion, skapas en oemotståndlig magi.
Tillsammans med ett gediget förädlingsarbete uppnår vi målet att skapa en trädgårdsupplevelse för alla – garden performance"
Källa @blomsterframjandet

Finns i butiken,
Varmt Välkomna
Jenny