Höstpimpa med pumpor

Halloween pumpa, men pumpan är inte bara en symbol för Halloween utan också en symbol för hösten. Tidigare förknippade man pumpan med den orange stora pumpan som man karvade ut ansikten i.
Men numera finns det en mängd dekorativa prydnadspumpor att dekorera sin trädgård eller varför inte dekorera middagsbordet med.

Pumpalykta kallas på engelska för en Jack-O'-Lantern.
Från början gjordes de ofta av kålrötter eller rovor av irländarna, men när de imigrerade till USA, fanns det inte så mycket kålrötter så istället fick pumpan bli en lykta.
Halloween pumpan kommer lfrån egenden om smeden Jack som lurande djävulen så att han inte skulle göra anspråk på Jacks själ. När Jack dör kan han inte bli insläppt till himmeln efter som han har levt ett syndigt liv. Men eftersom djävulen har lovat evigt liv till Jack kan han heller inte släppa in honom i helvetet.
Jack blir istället dömd dömd till att vandra på jorden som en ande.
Av djävulen får han ett glödande kol för att hitta tillbaka till jorden från helvetet.
Jack lägger kolen i en urgröpt kålrot - och kallas Jack med lyktan, ()Jack-O´-Lantern), ses däreftere vandra osalig runt jorden.
På så sätt föddes Halloween pumpan!

Källa: www.grapevine.nu

I butiken finns en del färdiga blomsterpumpor, men det går även att beställa din egen pumpa och välja färgskala. Ring in din beställning, maila eller besök butiken. Betalningsmöjligheter per telefon swish.

Varmt Välkomna
Jenny och Hanna